Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 600 gr carnat afumat de porc- de casa
- 100 ml ulei
- 1 ceapa galbena
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 1 lingura pasta de ardei kapia cu telina - productie proprie
- 1/2 lingurita pasta ardei iuti rosii -productie proprie
- 1 foaie dafin
- 1 pahar bulion rosii
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei.
- Ceapa trebuie maruntita .
- Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia .
- Adaugati pasta de kapia si amestecati .
- Turnati cam 1 l apa . Puneti foaia de dafin .
- Cartofii curatati si taiati pe lungime se pun si ei la fiert .
- Se fierbe la foc domol. Sarati.
- La sfarsit se pune bulionul si se mai lasa un clocot.
- Gustati si sarati daca mai este nevoie.
- La servire presarati pentru prospetime patrunjel verde.
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi si carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|