Ingrediente
- 1 kg dovleac
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 cartof dulce
- 1 ceapă
- 3-4 căței de usturoi
- 1 cm rădăcină ghimbir
- 1 linguriță curry
- 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
- sare
- piper negru
- 500 ml apă
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare
Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut.
Adăugăm legumele cubulețe și acoperim cu apă. Condimentăm cu sare și piper. Aducem la fierbere apoi dăm la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).
La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat. În cazul în care preferați mâncarea iute, adăugați un ardei iute tocat mărunt înainte de a da mâncarea la cuptor.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|