Spalam si curatam bine toate legumele, apoi le tocam marunt.
Fasolea verde o tocam mai marisoara, dupa ce i-am inlaturat capetele, bineinteles.
Asezam vasul cu uleiul pe foc, iar cand uleiul atinge punctul de fierbere, adaugam ceapa, amestecam de cateva ori in ea, apoi presaram putina sare si acoperim vasul cu un capac, pentru a o inabusi.
Eventual mai adaugam si cativa stropi de apa.
Daca nu avem probleme cu stomacul, putem lasa ceapa sa se prajeasca, este mai gustoasa.
Cand ceapa devine translucida, adaugam radacinoasele, le amestecam bine cu ceapa si le lasam sa se inabuse acoperind din nou vasul si stropindu-le din cand in cand cu apa.
Verificam legumele si cand incep sa se patrunda, adaugam fasolea verde si completam cu apa fierbinte pana cand aceasta este acoperita bine.
Peste 15-20 de minute vom adauga si ardeiul, mai completam cu apa, apoi lasam vasul la foc mediu pana cand toate legumele sunt bine patrunse.
Adaugam pasta de rosii, usturoiul presat si dupa cateva minute gustam tocana si adaugam condimentele, o potrivim si de sare si mai lasam vasul pe foc 15 minute, timp in care mai gustam tocana si o mai asezonam cu ce consideram ca ii mai trebuie.
Spalam borcanele si le sterilizam in cuptorul incins, pentru 5-6 minute, apoi le umplem cu tocana fierbinte, infiletam imediat capacele si le mai dam la cuptor cu focul aprins pentru 5 minute.
Dupa stingerea focului, lasam borcanele in cuptor pana se vor raci definitiv si abia apoi le trecem in camara.