Ingrediente
- 1 pulpa de ied
- 3-4 linguri ulei de masline
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 2 cani apa calda
- 1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)
- 1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita
Mod de preparare
Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.
Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.
Cartofii se spala bine, se curata de coaja(sau nu), iar daca sunt mici se lasa intregi. Daca sunt mai marisori se taie in jumatati sau sferturi.
Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor setand temperatura de 160 grade pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa fa vie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|