Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Postat de simona72 in Oaie
6 Iun 2015 | 3135 vizualizari
Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Ce nu v-am povestit eu de la intalneala noastra cu Mihaela, a fost ca nu v-am povestit despre gradina ei. Dupa cum am observat cu totii, Mihaela foloseste multe plante aromatice, verdeturi proaspete si toate sunt din gradina ei. Pentru ca are multe plante aromatice in gradina nu se putea sa nu plec cu cateva plante din gradina ei:)) Pentru prima oara am descoperit lamaita si pe loc m-am indragostit de ea. Imi place aceasta planta, la fel ca si menta, pentru aroma si parfumul ei. Va aduc o mancare tare gustoasa, facuta incet la cuptor, cu o carne foarte frageda care se desprinde usor de pe os si cu cartofi noi, deabia aparuti in piete...Este ideal a se gati mancarea la CrockPot, daca aveti:))

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 cani apa calda
  • 1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)
  • 1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Mod de preparare

Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.

Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm. 

Cartofii se spala bine, se curata de coaja(sau nu), iar daca sunt mici se lasa intregi. Daca sunt mai marisori se taie in jumatati sau sferturi.

Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor setand temperatura de 160 grade pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa fa vie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost...

Citeste continuarea

Carne de oaie cu legume la cuptor

Postat de rocsi_1612

Carne de oaie cu legume la cuptor

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari. Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite. Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2015, 11:04
la 06.06.2015, 11:50
super!
la 06.06.2015, 12:03
buna buna
la 06.06.2015, 12:13
la 06.06.2015, 14:23
buna tocana....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking