Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d in Oaie
16 Apr 2016 | 3859 vizualizari
Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet. Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin. Ia sa vedem cum mi-a venit din nou in ajutor caserola de marinare cu timp redus de la aparatul de marinat Food Saver. ;)  

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 200 ml vin rosu dulce
  • 40 ml ulei (plus cateva linguri pentru marinada)
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita cimbru (plus cimbru pentru sosul de vin)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • 4-5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • apa

Mod de preparare

Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie.

Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.

Pregatim pulpa de miel.

Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia, scortisoara, lamaie si omogenizam.

Ungem bine pulpa de miel cu acest amestec si-o punem in caserola de marinare Food Saver.

Punem capacul caserolei si-o conectam la aparatul de vidat Food Saver prin furtunasul de vidare.

Rotim butonul de pe capacul caserolei in directia "vidare" si apasam butonul aparatului.

Asteptam ca vidarea sa fie finalizata si invartim butonul in directia "blocare". Prin vidare, carnea-si deschide porii pentru a primi aromele si-a deveni frageda si buna.

Bagam caserola la frigider pentru doua ore. Prin marinarea traditionala carnii ii este necesar sa stea cel putin 12 ore la marinat ;)

Intr-o cratita cu fund dublu punem uleiul la incalzit.

Asezam pulpa de miel in ulei, punem rapid capac peste vas si lasam pulpa sa se rumeneasca (5 minute, aprox. )

Ferim cratita de pe foc, lasam sa "se potoleasca" apoi invartim pulpa pe cealalta parte.

Lasam din nou sa se rumeneasca apoi luam de pe foc, lasam putin si turnam vinul indoit cu apa (200+200 ml)

Punem o ceapa rosie taiata in doua, cateii de usturoi, foi de dafin, cimbru si potrivim gustul de sare.

Punem capac peste vas, dam focul la mic si lasam sa fiarba.

Timpul...depinde de cat de tanar e mielul. Al meu era foarte tanar si-a fost gata in aprox. o ora si 30 minute.

Dar este mai bine sa testati, e posibil sa dureze si 2 ore - 2:30....

La jumatatea timpului pulpa trebuie invartita.

Noi am servit cu cartofi natur si salata de rosii cu ceapa si salata verde.

Sursa de inspiratie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la tava

Postat de Adrian2016

Pulpa de miel la tava

       Am spalat carnea de miel sub un jet de apa rece si am curatat-o de pielita. Intr-un castron am pus cele 2 linguri de unsoare si am adaugat celelalte ingrediente. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2016, 17:28
Ai cam imbatat-o, dar merge si asa...
la 16.04.2016, 17:29
pot sa particip?
la 16.04.2016, 17:29
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
pentru amandoua e acelasi emoticon ))))
la 16.04.2016, 17:32
Zici sa impartim emoticonul?
la 16.04.2016, 17:34
da )))))))))

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking