Tocana de ied cu ceapa

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
3 Mai 2015 | 11274 vizualizari
Tocana de ied cu ceapa

Dorinta mi-a fost indeplinita. Sotul mi-a adus ied proaspat. Fraged si dulce se prepara foarte repede.

Ingrediente

  • 1 kg carne ied [coaste si gat]
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata mica de praz
  • 3 cepe verzi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ridichi , ardei -pentru decor

Mod de preparare

  1. Carnea de ied se portioneaza, se spala .
  2. Tamponati carnea   cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta .
  3. Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul.
  4. Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor impreuna cu carnea. Sarati.
  5. Dupa doua minute adugati un pahar cu apa si lasati sa se inabuse 5-10 minute pana scade lichidul si ceapa formeaza un sos usor .
  6. Piparati, gustati de sare si sarati daca mai este nevoie .
  7. La sfarsit pentru improspatarea preparatului adugati codite de ceapa verde si patrunjel tocat.
  8. Serviti tocana  cu garnitura preferata. Noi am servit cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Postat de simona72

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2015, 14:50
buna buna
la 03.05.2015, 14:51
la 03.05.2015, 14:57
pe gustul mei,deci ma asez la masa
la 03.05.2015, 14:58
cred ca e tare bun
la 03.05.2015, 15:19
buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking