Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Postat de ctlina in Iepure
16 Iun 2018 | 4433 vizualizari
Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏 Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere. Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

Ingrediente

  • 1 kg de carne de iepure - pulpe, spate
  • 12 cepe noi mici
  • 12 prune uscate
  • 1 mana de stafide
  • 5 linguri de coniac
  • 20 g de unt demi-sarat
  • 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 40 cl de biere
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiati carnea in bucati potrivite.

Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).

Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.

Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.

Adaugati sunca si rumeniti impreuna.

Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.

Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.

Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

 Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.

Este gata, puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu prune uscate si bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure la cuptor cu vin si legume

Postat de Sim0naWorld

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa,...

Citeste continuarea

Ficat de iepure cu legume

Postat de gurita_ta2005

Ficat de iepure cu legume

Ficat de iepure se scoate din frigider si se lasa putin la temperatura camerei, se curata de pielite, se spala sub apa rece, se scurge si se lasa deoparte. Morcovii se curata si se taie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 15:53
la 17.06.2018, 16:22
Ce preparat minunat ai facut!
la 17.06.2018, 16:43
la 17.06.2018, 17:04
Arata foarte bine!
la 17.06.2018, 17:08
ce bine suna, dar si de aratat, arata grozav

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking