Tocana de legume

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
16 Dec 2018 | 3271 vizualizari
Tocana de legume

Tocana de legume este o foarte gustoasă mâncare de post, dar și de toate zilele. Cu toate acestea, adeseori ceea ce se vede în farfurie, sau în oală nemulțumește, pentru că nu se ține cont de câteva reguli simple și elementare pentru reușita acestui preparat. Și anume: ingredientele trebuie adăugate în oală în funcție de punctul lor de fierbere, nu toate odată, legumele nu se taie mărunt și preparatul nu se fierbe îndelung, mai mult decât trebuie. În cazul în care aceste tips-uri simple sunt ignorate, rezultatul muncii în bucătărie va fi un terci, poate nu neapărat fără gust, dar sigur neplăcut la vedere.

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 3 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 4 cartofi
  • 250 grame de mazăre proaspătă (nefiartă)
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Mai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele se vor tăia mai mari decât pentru alte mâncăruri).

Se sotează rădăcinoasele timp de 3-4 minute, și se întorc pe toate fețele, în oală, ca să se pătrundă bine.

Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc în ulei, cu rădăcinoasele, timp de 2-3 minute.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie rondele, sau julienne și se sotează cu celelalte legume.

Când toate aceste ingrediente s-au înmuiat, se adaugă două pahare de apă și se ține oala la foc mediu, ca să fiarbă legumele.

Se adaugă mazărea pregătită din timp (aleasă și clătită bine) pentru încă două-trei clocote.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cuburi mai mari, sau felii și se adaugă în oală. Dacă mai este necesar, se mai adaugă puțină apă, cât să acopere legumele.

Se spală bine dovlecelul, se taie semirondele (sau sferturi de rondele), cu tot cu coajă și se adaugă în oală, la fiert. Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se adaugă întregi la fiert. La sfârșit, ei pot fi îndepărtați, dacă nu vă plac, dar la fel de bine pot rămâne în tocană pentru că au un gust bun și dulce.

Se spală roșiile, se taie în 8-10 bucăți fiecare și se adaugă la tocană.

După încă un clocot-două, se verifică dacă toate legumele sunt fierte și se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după gust. Se mai lasă tocana la fiert încă 1-2 minute și apoi se ia oala de pe foc.

După aproximativ 7-8 minute, se adaugă pătrunjelul (ales, spălat și tocat din timp) iar tocana de legume poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai...

Citeste continuarea

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Postat de oanapl

Mancarica taraneasca cu carne de vita

Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Toci ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 09:45
la 16.12.2018, 10:53
la 16.12.2018, 11:27
la 16.12.2018, 11:44
Foarte bune mancarurile de legume
la 16.12.2018, 12:24
E buna cu legume cat mai multe!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking