Tocana de opintici-reteta de post

Postat de abetina in Mancaruri de post
10 Dec 2018 | 4073 vizualizari
Tocana de opintici-reteta de post

Rețete românești de suflet

Ingrediente

  • 1 kg opintici gata fierti (bureti)
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei
  • 5 rosii potrivite
  • 4 gogonele (rosii, verzi)
  • ierburi aromate (rozmarin, oregano, maghiran)
  • 1 lingura sare
  • 50 ml.ulei
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

  Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.
   Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit cu putin ulei, se adauga ardeii fideluta, gogonelele si rosiile felii, sare, ierburi aromate, se pune capac sa fiarba incet. Cand sunt fierte, se adauga opinticii tocati, sare daca mai trebuie si se mai fierb pret de circa 10 minute, dupa care se opreste focul si se adauga usturoiul tocat, se amesteca, se pune capac si se lasa cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Se serveste cu mamaliguta si pentru doritori si smantana.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de opintici-reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara...

Citeste continuarea

Coltunasi cu visine

Postat de Ksenya

Coltunasi cu visine

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2018, 22:59
la 11.12.2018, 06:15
Yammy🤤🤤🤤😍
la 11.12.2018, 08:00
la 11.12.2018, 10:14
la 11.12.2018, 10:45

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking