Ingrediente
- o radacina patrunjel
- o radacina morcov
- o jumatate de ardei gras rosu,sau o lingura pasta de ardei gras
- o jumatate de telina potrivita
- o radacina pastarnac
- 1 kg-1,5 kg jumatate peste (Merlucius am avut eu)
- 2 rosii
- 1 dovlecel
- o ceapa
- 2 l supa legume sau apa
- jumatate lingurita chimen macinat
- jumatate lingurita turmenic
- jumatate lingurita boia ardei
- sare,piper
- patrunjel tocat marunt
Mod de preparare
Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte.
Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim 10 minute la foc mic, apoi mai adaugam supa de legume atat cat sa fie de un deget deasupra legumelor, lasam la fiert 25 minute. Luam de pe foc si dam la racorit. Dupa ce s-a racorit putin dam legumele prin blender, mai adaugam din supa dupa preferinta, punem din nou la foc, adaugam contimentele, pestele si dovlecelul taiat bucatele. Lasam pe foc 10 minute la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de peste cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|