Ingrediente
- Ingrediente Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
- Cantitatile sunt variabile,cam cat sa se ajunga pentru 15-20 persoane
- organe de porc
- piept de porc
- jambon de porc
- ceafa de porc afumata
- carnati de porc picanti
- cca 1 kg ceapa alba
- cca 1/2 kg rosii ( n-am avut mai multe)
- cca 1/2 rosii cheri
- cca 1 kg ardei capia
- 1/2 l vin alb
- 1/2 ardei rosu usturat
- sare
- 3-4 foi de dafin proaspete
- 1/2 l apa
- 200 ml ulei
Mod de preparare
Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati potrivite taiem jambonul,pieptul de porc,ceafa afumata si carnatul.De treaba asta ne-am ocupat noi fetele,baietii au pregatit focul si au asezat tuciul.Am lasat sa se incinga tuciul,am pus uleiul si apoi legumele,am presara sare si am lasat sa se caleasca cca 20 min,pana s-au inmuiat legumele,apoi am adaugat vinul,am mai lasat cca 15 min si am pus si carnea.Am turnat apa si am lasat sa se patrunda,la foc domol,cca 1 ora,din cand in cand am amestecat ,avand grija sa nu se lipeasca.Am potrivit de sare,cu cca 10 min inainte sa luam tuciul de pe foc am pus ardeiul usturat si frunzele de dafin.Am servit cu mamaliga.
Incearca si reteta de Gulas la ceaun, bun de te lingi pe degete sau varianta de Fasole la ceaun, o mancare savuroasa.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Ciorba de somn la ceaun, foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|