Ingrediente
- 500 g de carne de vita - vrabioara, file
- 2-3 linguri ulei vegetal
- 2 cepe esalota
- 1 catel de usturoi mic
- 1 lingura bulion concentrat de rosii
- cateva foi de salata
- 2 rosii taiate felii
- 1/2 castravete lung
- orez natur
Marinata :
- 1 lingura ulei
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura sos de rosii (sau ketchup)
- 2 linguri sos de peste
- 1 varf de sare
- piper proaspat macinat
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingura de amidon de porumb -Maïzena
- 1 lingurita rasa de paprika (afumata daca aveti)
- cateva picaturi de ulei de susan
Sos:
- sucul de la o lamaie verde
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingura apa
- 1 varf de zahar
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Taiati carnea de vita in cuburi.
Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine.
Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati carnea si marinata.
Sotati timp de 10 minute, parfumati cu uleiul de susan.
Pregatiti orezul natur cum aveti obiceiul.
Tocati ceapa pastrata si catelul de uturoi.
Prajiti-le intr-o tigaie in 2 linguri de ulei, adaugati bulionul de rosii si orezul gatit.
Puneti sare, piper, amestecati 2-3 minute.
Tocanita Loc Lac est de obicei servita cu un sos preparat din suc de lamaie verde, o lingura de sos de peste, un pic de zahar si piper.
Preparati farfuriile, asezati cateva felii de salata, puneti carnea deasupra . Arozati-o cu sos.
Acompaniati cu orez si felii de rosii si castraveti (si felii de ceapa daca preferati).
Serviti cu sosul preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|