Ingrediente
- 2 kg cartofi
- 4 bucati cotlet cu os
- 5 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei mare
- 2 rosii
- cca 50 g slaninuta afumata de casa
- sare
- piper
- boia dulce
- ulei
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea ingredientelor: le spalam si le taiem cubulete. Dupa ce este gata focul, punem ceaunul sa se incinga, adaugam ulei si slaninuta. Cand incep sa sfaraie, “aruncam” si ceapa in ceaun, amestecand din cand in cand. Urmeaza, pe rand, ardeiul, morcovul, carnea si rosile. Acoperim cu apa si asezonam cu sare, piper si boia dulce. Nu uitam sa amestecam si sa avem grija de foc. :D Punem si cartofii, acoperim cu apa si pana fierb stam in jurul focului si spunem povesti. :) Servim cu muraturi si cu voie buna. Vinovat pentru muraturi este sotul meu care a primit nota 20 pentru cat de bune i-au iesit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana familiei la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|