Tocana familiei la ceaun

Postat de ladydi in Porc
21 Noi 2016 | 3751 vizualizari
Tocana familiei la ceaun

O mancarica foarte buna care ne-a adus aminte de copilarie. Am denumit-o asa pentru ca este rezultatul delicios al muncii in familie. :) In rolurile principale: fratele si cumnata mea, iar in cele secundare: eu, sotiorul Costi si piticul Andutu. Am fost asistati si de o parte din pisicile noastre, care tare ar fi vrut sa ne ajute... la mancat. :D

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 4 bucati cotlet cu os
  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei mare
  • 2 rosii
  • cca 50 g slaninuta afumata de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea ingredientelor: le spalam si le taiem cubulete. Dupa ce este gata focul, punem ceaunul sa se incinga, adaugam ulei si slaninuta. Cand incep sa sfaraie, “aruncam” si ceapa in ceaun, amestecand din cand in cand. Urmeaza, pe rand, ardeiul, morcovul, carnea si rosile. Acoperim cu apa si asezonam cu sare, piper si boia dulce. Nu uitam sa amestecam si sa avem grija de foc. :D Punem si cartofii, acoperim cu apa si pana fierb stam in jurul focului si spunem povesti. :) Servim cu muraturi si cu voie buna. Vinovat pentru muraturi este sotul meu care a primit nota 20 pentru cat de bune i-au iesit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana familiei la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Snitele picante in aluat de bere

Postat de simona72

Snitele picante in aluat de bere

Carnea se spala, se usuca cu prosop de bucatarie si se taie felii groase de un deget ca pt snitele. Pe un fund de lemn, se aseaza bucatile de carne, deasupra se pune folie alimentara si se bate...

Citeste continuarea

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Postat de Constelatialeu

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Taiem marunt ceapa si o punem intr-un vas de yena, adaugam legumele deshidratate, fasolea fideluta, amestecam si apoi turnam bulionul. Deasupra punem bucatile de piept de porc afumat, asezam peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2016, 13:17
buna buna
la 21.11.2016, 13:18
o bunatateeeeeeee
la 21.11.2016, 13:20
eu vin la masa
la 21.11.2016, 13:23
Cam mic ceaunul, nu aveti unul mai mare?))
la 21.11.2016, 13:24

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking