Tocana picanta de porc

Postat de BakeUpArtist in Retete Delikat
29 Iun 2018 | 3793 vizualizari
Tocana picanta de porc

Ca oricărui român, îmi place foarte mult carnea de porc. Dar cel mai mult o prefer în mâncăruri zemoase, aromate, combinată cu legume. Dacă e ceva mai bun decât carnea de porc, este mâncarea de legume cu carne de porc.

Ingrediente

  • 1 kg de mușchi de porc
  • 1 lingură ulei
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute, opțional
  • 1 linguriță condiment Delikat pentru porc
  • 1 praf de sare
  • 1 polonic de apă
  • 350 ml de pastă de tomate;

Mod de preparare

Pentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor.

Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină culoare, apoi am scos-o și am lasat-o departe. În ulei am adăugat ceapa și usturoiul tocat și am călit pentru câteva minute. Apoi am adăugat morcovii rondele și ardeiul tocat și am asezonat cu Delikat condiment pentru porc și puțină sare. Este mult mai ușor să folosesc un singur condiment, ce conține mirodeniile potrivite pentru carnea de porc.

După încă 2-3 minute am adăugat în cratiță carnea și cartofii, apoi am pus apa.

După 5 minute am adăugat pasta de tomate și puțin ardei iute, și am lăsat la gătit încă 15-20 de minute, la foc mic. Apoi am dat cratița în cuptor, la 170 de grade C, pentru 15 minute. Numai bine cât a scăzut sosul, a devenit cremos și carnea fragedă.

Este o tocană delicioasă, ce merge perfect cu puțină telemea rasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Postat de Ina

Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Incepem cu partea care necesita timp mai indelundat   de gatire: varza fiarta in vin.  Curatam ceapa si o tocam solzisori. Tocam varza si o frecam cu putin zahar inainte de a o...

Citeste continuarea

Paste cu afumatura, la cuptor

Postat de diaconta

Paste cu  afumatura, la cuptor

Pastele le-am fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Kaiserul l-am taiat bucati si l-am prajit cu putin ulei, apoi l-am scos pe un prosop absorbant. Morcovii i-am taiat rondele subtiri si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:38
la 07.07.2018, 20:05
Ma invit la tine la masa!
la 08.07.2018, 07:54
Va rog
la 09.07.2018, 12:07
la 12.07.2018, 12:59
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking