Ingrediente
- 1 kg de mușchi de porc
- 1 lingură ulei
- 3-4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 3-4 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei iute, opțional
- 1 linguriță condiment Delikat pentru porc
- 1 praf de sare
- 1 polonic de apă
- 350 ml de pastă de tomate;
Mod de preparare
Pentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor.
Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină culoare, apoi am scos-o și am lasat-o departe. În ulei am adăugat ceapa și usturoiul tocat și am călit pentru câteva minute. Apoi am adăugat morcovii rondele și ardeiul tocat și am asezonat cu Delikat condiment pentru porc și puțină sare. Este mult mai ușor să folosesc un singur condiment, ce conține mirodeniile potrivite pentru carnea de porc.
După încă 2-3 minute am adăugat în cratiță carnea și cartofii, apoi am pus apa.
După 5 minute am adăugat pasta de tomate și puțin ardei iute, și am lăsat la gătit încă 15-20 de minute, la foc mic. Apoi am dat cratița în cuptor, la 170 de grade C, pentru 15 minute. Numai bine cât a scăzut sosul, a devenit cremos și carnea fragedă.
Este o tocană delicioasă, ce merge perfect cu puțină telemea rasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|