Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii
Postat de merisor67 in Pui 16 Iul 2015 | 49690 vizualizari
Imi amintesc (emoticon care saliveaza, yummmmm :))), de doua mancaruri pe care le prepara mama cu carne de pui fraged, de curte si anume: ostropelul preparat cu usturoi verde, din abundenta si tocana aceasta cu multa ceapa, amandoua servite cu mamaliguta calda. Nu voi reusi sa redau in veci acel gust al copilariei, in primul rand pentru ca ingredientele erau naturale, bio si in al doilea rand pentru ca erau preparate in vase de lut, la foc de lemne... Reteta este simpla, fara prea multe condimente, am incercat sa o prepar exact asa cum o preparau gospodinele la acea vreme, doar ca nu am prajit ceapa asa cum prevedea reteta, din motive de sanatate, ci am inabusit-o. Gustul nu e acelasi, dar este mai sanatos asa, insa pentru cei care nu au probleme cu stomacul sau ficatul, le recomand sa incerce prajirea cepei, va avea un gust aparte.
Inapoi la reteta
|