Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
9 Aug 2016 | 4206 vizualizari
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditionala belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere. In Franta este de asemenea gatita in regiunea din nordul Frantei.

Ingrediente

  • 1,2 kg de pulpa de vită taiata bucati
  • 2 cepe normale sau 6-8 verzi
  • 5 morcovi
  • thym, dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 70 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
  • 2 linguri de muștar iute
  • 2 felii de turtă dulce
  • sare și piper

Mod de preparare

În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins.

Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea.

Închideți oala sub presiune și lasati sa fiarba timp de 45 de minute (1 oră într-o oală de fonta normala).

După 45 min/o oră, se adaugă zaharul brun, muștarul și feliile de turtă dulce maruntite.

Se completeaza cu morcovii curatati si taiati rondele.

Se închide din nou oala sub presiune și se fierbe timp de 1 oră (2 ore la foc mediu într-o oală de fonta normala).

Traditional se serveste cu cartofi prajiti (noi am  servit cu piure)!

 

Pofta Buna 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Postat de Caty

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati. Am pus mai intai in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2016, 22:38
Grozava reteta Si eu mi-am pus ochii pe ea
la 09.08.2016, 22:40
multumesc Miha
la 09.08.2016, 22:50
Delicioasa!
la 09.08.2016, 22:54
Ce bunatate!
la 09.08.2016, 22:57
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking