Ingrediente
- 1,2 kg de pulpa de vită taiata bucati
- 2 cepe normale sau 6-8 verzi
- 5 morcovi
- thym, dafin
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de zahăr brun
- 70 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
- 2 linguri de muștar iute
- 2 felii de turtă dulce
- sare și piper
Mod de preparare
În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins.
Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.
Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea.
Închideți oala sub presiune și lasati sa fiarba timp de 45 de minute (1 oră într-o oală de fonta normala).
După 45 min/o oră, se adaugă zaharul brun, muștarul și feliile de turtă dulce maruntite.
Se completeaza cu morcovii curatati si taiati rondele.
Se închide din nou oala sub presiune și se fierbe timp de 1 oră (2 ore la foc mediu într-o oală de fonta normala).
Traditional se serveste cu cartofi prajiti (noi am servit cu piure)!
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|