Tocanita cu bureti de roua si galuscute

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
9 Oct 2017 | 4938 vizualizari
Tocanita cu bureti de roua si galuscute

 De cate ori dau de buretii de roua [ marasmius oreades ] nu-i ocolesc. Au o aroma placuta si, in acelasi timp, fina, de ciuperci salbatice. In plus fiind obisnuita cu ei, am si incredere sa-i gatesc si sa-i consum. De data aceasta am pus in tocanita galuscute de faina si ou, asa cum punea si mama mea. Galuscutele dau consistenta mancarii. Bucatica de carnat a fost, asa, doar de gust. Bine ca nu am facut o cratita mare ca pe toata o mancam, cat de buna a iesit.  

Ingrediente

  • 500 gr bureti de roua
  • 1 bucata carnat de casa [250 gr ]
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Buretii se spala cu apa rece si se scurg intr-o sita.
  2. Se curata ceapa si se toaca marunt.
  3. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt.
  4. Carnatul se taie pe jumatate, pe lungime, si se feliaza.
  5. In 3 linguri de ulei se pun la calit ceapa, carnatul si ardeiul.
  6. Cand ceapa incepe sa se inmoaie puneti 1 lingura de faina si amestecati, dupa un minut adaugati laptele si omogenizati, obtinand un sos.
  7. Sarati si mai puneti o cana de apa si buretii de roua.
  8. Dati focul incet si lasati sa fiarba.
  9. Spalati patrunjelu si-l tocati marunt.
  10. Intre timp preparati galuscutele din 2 oua batute spuma, restul de ulei si faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale.
  11. Cu lingura pe care o treceti prin zeama ce fierbeti de fiecare data, luati galuscute cat se poate de subtiri si le introduceti la fiert in sos.
  12. In tot acest timp, preparatul trebuie sa clocoteasca domol sa nu se imprastie galuscutele.
  13. Dupa 5 minute, adaugati patrunjelul verde. Piperati.
  14. Gustati si sarati/ piparat daca mai este nevoie.

        Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu bureti de roua si galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei umpluti

Postat de AlexTeacher

Dovlecei umpluti

Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura; Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea...

Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2017, 17:16
buna buna
la 09.10.2017, 17:21
Minunata si gustoasa! Imi plac si ciupercile si galustele
la 09.10.2017, 17:24
la 09.10.2017, 17:31
Ce bunătate ai făcut, Mihaela!
la 09.10.2017, 17:46
Delicioasă tocanița asta, Mihaela!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking