Tocanita cu carnati de casa

Postat de mihaelar63 in Porc
15 Feb 2016 | 3794 vizualizari
Tocanita cu carnati de casa

 Tocanita cu carnati de casa si  ingroseala cu lapte si smantana este una din preferatele mele . O prepar mereu in sezon rece cat timp mai am carnati de casa . Este o tocanita sezoniera , as spune ardeleneasca si foarte hranitoare . De aceasta data diferenta a fost data de pasta de ardei tocati care a inlocuit boiaua .  

Ingrediente

  • 1000 gr carnat afumat de casa
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri pasta ardei kapia copt [ conserva proprie ]
  • 1 lingurita pasta ardei iute tocat [ conserva prpoprie ]
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • patrunjel verde
  • mamaliga
  • muraturi

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati legumele .
  2. Carnatul se opareste in apa clocotita  . Se arunca apa .
  3. Ceapa si prazul se toaca marunt .
  4. Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati .
  5. Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute .
  6. Adugati  , faina alba si amestecati .
  7. Turnati incet laptele amestecand pana se formeaza un sos ca o smantana groasa . Daca este necesar mai diluati ciu lapte [ daca nu mai aveti chiar si cu apa ] .
  8. Feliati carnatul in bucati nu foarte subtiri [ sa nu se sfarme ] . si il puneti la fiert in sosul d e pe foc . Lasati sa dea un clocot .
  9. La sfarsit se incorporeaza incet smantana si patrunjelul tocat .
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  11. Decorati cu ardei iute taiat rondele .
  12.      Serviti tocanita de carnati de casa insotita de mamaliga si muraturi !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

Postat de mihaelar63

Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos . Carnatii se...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Postat de katty

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 22:15
buna buna
la 15.02.2016, 22:23
buna
la 15.02.2016, 22:31
la 15.02.2016, 22:33
minunata
la 15.02.2016, 22:37

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking