Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

Postat de mihaelar63 in Porc
17 Ian 2022 | 9978 vizualizari
Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc

 Sunt un fan declarat al tocanitei de cartofi cu carnati de porc preparati in casa. De data aceasta nu erau afumati si poate ca a fost mai bine tinand cont de asezonare. Mi-a facut pofta tocanita preparata de Katty care avea in compozitie si busuioc .

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 700 gr carnati proaspeti de porc preparati in casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 foi dafin
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita piper boabe sau macinat
  • 1 gogosar 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cimbrisor uscat maruntit
  • 1 lingurita cu varf , busuioc uscat maruntit
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
  2. Imi plac sa ii tai nu foarte mari. In timpul fierberii se vor sfarama pe margini si vor forma un sos gustos .
  3. Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei ca sa elibereze  mai bine din aroma lor ,
  4. Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pune ceapa si gogosarul taiate marunt .
  5. Lasati-le sa se patrunda cateva minute si adaugati condimentel. Sarati .
  6. Amestecati si puneti cartofii, foile de dafin si apa sa depaseasca cu doua degete ingredientele din cratita .
  7. Fierbeti la foc mic sub capac aproximativ 45 minute .
  8. In ultima parte a fierberii ridicati capacul sa se evapore din lichid.
  9. Asta depinde ce preferinte aveti.
  10. Gustati si sarati/ condimentati daca mai este nevoie .
  11.  Decorati pentru prospetime cu verdeata sau frunze de busuioc .
  12. Serviti alaturi de muraturile preferate .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mini checuri din carne cu mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mini checuri din carne cu mozzarella

Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia...

Citeste continuarea

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de mihaelar63

Purcel cu morcovi si mazare verde

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2022, 18:00
Foarte buna!
la 17.01.2022, 18:36
Delicioasă!
la 17.01.2022, 18:38
gustoasa!
la 17.01.2022, 19:28
Buna!
la 17.01.2022, 19:31
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking