Tocanita cu carne de vita

Postat de CameliaComan in Vita
13 Sep 2015 | 3786 vizualizari
Tocanita cu carne de vita

Ingrediente

  • 600 g muschi de vita
  • 3 cepe medii
  • 8 cartofi
  • 2 ardei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri de faina
  • suc de rosii
  • patrunjel sau leustean
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru inceput spalam bine carnea, dupa care o uscam bine si o taiem cubulete mai mici.O presaram cu faina iar intr-o oala(eu am folosit o oala mai lata ca sa aiba loc si in cuptor) incingem 3-4 linguri de ulei.

Adaugam carnea si o prajim usor. Adaugam apoi morcovii taiati rondele, ceapa taiata fidelute,usturoiul pisat si ardeiul. Lasam pe foc pana cand ceapa devine translucida. Urmatorul pas consta in adugarea vinului si completam cu apa cat sa acoperim carnea. Punem patrunjelul si leusteanul tocat marunt, cate 1 lingurita de rozmarin si cimbru, piper si sare.

Punem capacul la oala si o lasam la foc potrivit pana carnea este foarte bine fiarta si zeama a scazut. Apoi adaugam sucul de rosii. Amestecam si o lasam pana se ingroasa si capata consistenta unui sos. Presaram patrunjel si gata. Daca doriti si garnitura puteti sa faceti un piure de cartofi dar in cazul aceste nu mai puneti cartofi la tocanita sau puteti sa o serviti si cu paste. Noi am servit-o ca atare cu lipie proaspat scoasa din tigaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Postat de oanapl

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...

Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de cristeena20

Tocanita de vaca

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2015, 20:33
Multă lume se fereşte de tocăniţe, cică îngraşă. Eu nu mă feresc deloc, n-am norocul ăsta, de îngrăşat zic. )
la 13.09.2015, 20:34
Nici eu nu ma feresc. Norocul nostru! ))
la 13.09.2015, 20:36
Pana la urma daca mancam moderat nu riscam sa ne ingrasam. Doar sa nu facem exces si totul o sa fie bine.
la 13.09.2015, 20:45
Preferata mea
la 13.09.2015, 20:47
vin si eu , ca azi doar prietena mea e obeza )) ( asa zice la horosmop )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking