Tocanita cu ciuperci

Postat de yoli86 in Curcan
16 Dec 2014 | 4419 vizualizari
Tocanita cu ciuperci

Buna,dragi bucatarasi!! Azi va prezint o tocanita foarte buna ,cu ciuperci si carne,care se poate pregati si fara carne ,numai cu ciuperci ,daca o preferati de post.Este foarte buna daca o mancati impreuna cu mamaliguta calda.Acum aveti in meniu o tocanita de ciuperci de te lingi pe degete.

Ingrediente

  • 500g ciuperci
  • 400g pulpa curcan
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • o lingura de faina
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Curata ceapa si usturoiul si taia-le marunt. Puneti la calit in 2 linguri de ulei pana ce devine stravezie

Adaugati carnea ,taiata cuburi mai mari si mestecati cu o lingura, lasati-o pana cand se albeste pe toate partile.

Se adauga un pahar (de unica folosinta)de vin alb si se mai lasa 2-3 min(vinul alb fragezeste carnea).

Se pune 1 pahar normal de apa si se acopera oala cu un capac pana cand carnea este fiarta.

Curatati si spalati bine ciupercile si adaugati-le peste carnea cu ceapa, impreuna cu putina sare si piper macinat proaspat, se mai lasa 4-5 min.

Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si se lasa 5 min.

Faina se foloseste in acest moment, pentru ingrosarea sosului, insa atentie sa nu se formeze cocoloase. Daca nu a ramas lichid suficient pentru sos, adaugati putina apa calduta.

La final tocati marunt patrunjel si/sau marar, adaugati peste tocanita si opriti focul. Lasati cu capac sa se odihneasca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2014, 11:06
la 16.12.2014, 11:08
la 16.12.2014, 11:09
la 16.12.2014, 11:09
buna!
la 16.12.2014, 11:16

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking