Ingrediente
- 500g ciuperci
- 400g pulpa curcan
- o ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de pasta de tomate
- o lingura de faina
- patrunjel si marar verde
- sare si piper
Mod de preparare
Curata ceapa si usturoiul si taia-le marunt. Puneti la calit in 2 linguri de ulei pana ce devine stravezie
Adaugati carnea ,taiata cuburi mai mari si mestecati cu o lingura, lasati-o pana cand se albeste pe toate partile.
Se adauga un pahar (de unica folosinta)de vin alb si se mai lasa 2-3 min(vinul alb fragezeste carnea).
Se pune 1 pahar normal de apa si se acopera oala cu un capac pana cand carnea este fiarta.
Curatati si spalati bine ciupercile si adaugati-le peste carnea cu ceapa, impreuna cu putina sare si piper macinat proaspat, se mai lasa 4-5 min.
Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si se lasa 5 min.
Faina se foloseste in acest moment, pentru ingrosarea sosului, insa atentie sa nu se formeze cocoloase. Daca nu a ramas lichid suficient pentru sos, adaugati putina apa calduta.
La final tocati marunt patrunjel si/sau marar, adaugati peste tocanita si opriti focul. Lasati cu capac sa se odihneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|