Ingrediente
- 400 g soia boabe
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 felie de telina radacina
- 1 cana sos de rosii
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 400g ciuperci
- 1 frunza de dafin
- 20 ml ulei
- sare
- putin cimbru
- verdeata
Mod de preparare
Se pune fasolea curatata si spalata intr-un vas de seara sa se umfle dar daca este din gradina proprie,cum a fost a mea,nu mai e nevoie.A doua zi se scurge,si se pune la fiert cu apa calda,dupa 30min se scurge din nou,se clateste si se pune la fiert tot cu apa calda impreuna cu frunza de dafin.
In acest timp,intr-o tigaie cu ulei incins se calesc ciupercile feliate iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga legumele curatate,spalate si taiate cubulete mici,se lasa la calit cu capac,dupa 10min se adauga si sosul de rosii iar dupa ce a scazut se rastoarna in vasul cu fasolea fiarta;se adauga sare dupa gust,putin cimbru iar dupa ce a scazut,verdeata tocata.
Se serveste cu acritura de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu soia boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|