Ingrediente
- 200 g soia cuburi
- 2 cuburi de zarzavaturi (cu legume orice)
- 2-3 cepe
- 1 lingura faina
- cate-va boabe de piper
- ulei de masline
- 15o g pasta de tomate
- 3-4 frunze de dafin
- pasta fainoase din orez 250 g
Mod de preparare
Se pun cu uletele de soia in apa care fierbe cu 2 cuburi de zarzavaturi si se lasa sa fieba 15 minute aproximativ,dupa care se scurg si se calesc in ulei cate-va minute
Se pune ceapa taiat pestisori peste cuburile de soia calite deja si se mai lasa sa se calesca imperuna 3-4 minute dupa care se pune 1 canita de apa si foile de dafin se pune capacul si se lasa sa fiarba15-20 minute .,intre timp se mai amestec si se mai pune cate putina apa
Se amesteca 1 lingura (nu mai mult )de faina cu pasta de tomate si se pune peste tocanita si amesteca bine se pun si boabele de piper se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se stinge focul
Se serveste cu paste fainoase din orez (sant de post)sau un piure de cartofi tot de post sau cu o mamaliguta
Este o mancare de post foarte buna si gustoasa,merita sa o incercati e ok
Daca ti-a placut reteta noastra "Estofada (tocanita)-post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|