Ingrediente
- 4-5 ardei capia,copți
- 2 cepe galbene, medii
- 4-5 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 roșie mare
- 3-4 linguri de smântână grasă
- 1 lingură rasă de făină albă
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr tos
- piper
- oregano
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- Pentru servit:
- mămăliguță caldă
- smântână
Mod de preparare
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să devină transparente.
Se spală roșia, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, cu ceapa și usturoiul. Se prepară legumele la foc mic, iar apoi se adaugă zeama lăsată de ardeii copți și un pahar cu apă.
Se fierb legumele la foc mic, ca să se pătrundă. Între timp se taie ardeii copți (fâșii, sau bucățele) și apoi se adaugă la celelalte legume, pentru a fierbe încă 3-4 minute, la foc mediu.
Se amestecă bine smântâna cu; sarea, zahărul, piperul și oregano. Se subțiază cu 1/2 pahar de apă și se adaugă în vasul în care sunt celelalte legume. După încă 3-4 minute, se verifică dacă tocănița este suficient condimentată, se presară pătrunjel tocat și se oprește focul de la aragaz.
Se servește imediat, cu mămăliguță caldă, pregătită dinainte și eventual cu smântână, cine mai dorește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|