Ingrediente
- 500 gr ardei kapia copt si descojit
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 300 gr rosii bine coapte
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- mamaliga pentru servit
Mod de preparare
Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii.
Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele.
In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile.
Cand rosiile sunt fierte si sosul incepe sa se lege, adaugam fasiile de ardei kapia. Potrivim de sare si piper si fierbem pana scade sosul. Adaugam smantana, omogenizam si mai dam cateva clocote.
Servim tocanita cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|