Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 lg boia dulce
- 2 foi dafin
- ulei
- sare
- Optional:
- 1 ardei rosu
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau cum preferati, dar difera timpul de fierbere) si se pun in oala, alaturi de celelalte legume. Se presara sare si se mai pune apa, cat sa acopere cartofii si 2 foi de dafin. Se fierbe 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute, pe ochiul mijlociu, flacara mica. In acest timp se mai poate adauga apa, daca este cazul.
Verificati daca sunt facuti. In acest caz, sosul ar trebui sa fie mai gros. Daca nu s-a ingrosat, se poate da flacara putin mai mare, fara capac (spre sfarsit).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|