Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Postat de divainbucatarie in Slow Cooker
16 Iul 2019 | 2105 vizualizari
Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital

Tocanita de cartofi cu arome orientale este o reteta simpla, aromata si gustoasa, dar mai ales sanatoasa pregatita in Slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 Digital.   Aceasta reteta de tocanita (mancare) de cartofi se pregateste extrem de usor. Am folosit cartofi noi, pentru ca este sezonul acestora si imi place sa folosesc produse sezoniere.   Este o reteta sanatoasa, in care am folosit foarte putin ulei. Chiar si ca modalitatea de gatire, folosind un Crock-Pot Slow Cooker, este o varianta mult mai sanatoasa de preparare a unei mancari, caci cu ajutorul lui avem gatire lenta, o modalitate mult mai sanatoasa si mai gustoasa.   In plus, sugestia acestei tocanite de cartofi cu arome orientale gatita la Slow Cooker Crock-Pot 4.7  Digital este potrivita la inceputul sezonului in care temperaturile mari vor vrea sa ne tina departe de aragaz sau cuptor.   Cu ajutorul acestui aparat gatim fara sa incalzim casa, fara sa fie nevoie sa stam sa pazim mancarea, putand sa rezolvam in acest timp alte treburi importante.   Sistemul de gatire folosit de Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital este lent si scoate toate aromele alimentelor folosite in evidenta.   Din fericire eu am acasa unul si ma bucur ca pot gati in el supe, tocanite, friptura, dar si desert. Partea buna este ca acesta consuma mai putin curent electric decat un cuptor, chiar daca avem un timp mai mare de gatire.   Si imi place si faptul ca se curata foarte usor.   Revenind la tocanita de cartofi cu arome orientale, as vrea sa va spun ca este probabil cea mai parfumata si mai delicata tocanita de cartofi din cate am facut pana acum.   Condimentul principal al acestei tocanite de cartofi cu arome orientale se numeste Ras el Hanout. Il gasiti in orice supermarket.   Acesta este un amestec de mirodenii folosit in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii. Semnificatia numelui acestui condiment este “cel mai bun din magazin” si exprima tot ceea ce poate oferi mai bun un vanzator de mirodenii. Folosit in general pentru carne de miel, cuscus sau orez, acesta poate da savoare si altor mancaruri pe baza de legume sau carne.  Contine in general chimion, ghimbir, piper, paprika, coriandru, cardamom, nucsoara, chimen, cuisoare, chili, petale de trandafir si levantica. Fiecare producator sau vanzator are propria reteta pentru a combina si a aduce tot ce este mai bun.  

Ingrediente

  • 1.2 kg cartofi noi
  • 450 g ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml supa clara legume – fierbinte
  • 1 g sofran
  • 1 lingurita rasa Ras el Hanout
  • 1/4 lingurita condiment 7 piper
  • 1/8 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita paprika afumata
  • 1/8 lingurita turmeric
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • patrunjel verde sau coriandru verde pentru servit

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi. 

Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale, am adaugat condimentele. 

Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am adaugat usturoiul zdrobit prin presa/pisat. 

Am fiert supa clara de legume cu sofran si am turnat-o peste ceapa aromata. 

Dupa ce am aranjat cartofii in Crock-Pot am turnat supa cu ceapa aromata, am adaugat si putina sare si am amestecat. 

Am setat Crock-Pot-ul pe modul de gatire HIGH pentru o perioada de 3 h. Am pus capacul si l-am lasat sa isi faca treaba. 

Dupa acest interval de timp am mancat cu totii tocanita de cartofi cu arome orientale cu putin patrunjel verde presarat. 

Sper sa va inspire si sa pregatiti si voi retete delicioase cu ajutorul Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu arome orientale la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot

Postat de timea

Placinta invartita cu nuca si portocala, la slow cooker Crock-Pot

O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta. Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei. Inr-un bol amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de simona72

Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite. Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2019, 22:31
Delicioasa!
la 18.07.2019, 19:28
la 18.07.2019, 21:06
Ce reteta faina!
la 19.07.2019, 08:31
Buna!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking