Tocanita de cartofi cu carnati si bacon

Postat de divainbucatarie in Mancaruri de legume
8 Noi 2010 | 9156 vizualizari
Tocanita de cartofi cu carnati si bacon

Este cea mai simpla si mai delicioasa tocanita de cartofi!!!

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 2 carnati
  • 3 felii bacon (sau kaizer)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 1 ceasca vin alb
  • 1 lingurita boia dulce
  • 5-6 boabe piper
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1 fir de rozmarin
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu baconul si carnatii taiati rondele in uleiul incins.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si unul de rozmarin. Ii lasam sa ia aroma carnatilor prajiti cam 2 minute, amestecand din cand pentru a nu se lipi. Apoi, punem 450-500 ml apa, o ceasca de vin alb, boia si boabele de piper. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa pentru a fierbe bine. Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Adaugam sosul de rosii, sarea si dam la cuptor la 200°C pentru inca 20 de minute. Cand scoatem din cuptor gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare si punem patrunjelul tocat marunt. Asta este tot!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu

Varza cu afumatura la tigaia wok

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza...

Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de aliliana

Şakşuka

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 11:53
5 furcu de la mine
la 08.11.2010, 11:55
Asa e,cea mai simpla dar la indemana oricui si mai e si foooarte buna
la 08.11.2010, 12:32
multumesc mult onuta!
la 08.11.2010, 12:33
Draga mena 29, ma bucur ca esti de acord cu mine!
la 08.11.2010, 12:40
de acord cu tine diva si noua ne place mult si in varinata cu carne si fara

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking