Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
14 Mar 2014 | 4019 vizualizari
Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

Daca ar fi dupa mine chimenul ar trebui sa fie obligatoriu in tocanita de cartofi . Farfuria face parte din cele de ,, zestre '' .de la Maica [ bunica] .

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr carnati
  • 2 cepe
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita marar uscat
  • 50 gr ulei
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • codite de ceapa verde

Mod de preparare

Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei .

Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna.

Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari  se pun si ei la calit.

Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara .

Adaugati  sare   , mararul ,pasta de arde dulce si cea iute si amestecati .

Se complecteaza  cu   zeama ceaiului de chimen cat cartofii sa fie acoperiti si se fierbe sub capac .

Spre sfarsitul fierberii ridicati capacul si lasati  ca excesul de lichid sa se evapore .

Serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Postat de gurita_ta2005

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu...

Citeste continuarea

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2014, 17:52
Buuuna
la 14.03.2014, 17:55
imi place tocana de cartofi dar cu chimenul nu m-am obisnuit
la 14.03.2014, 18:01
Imi place mult.Iau si eu o portie si dau la schimb ceva dulce
la 14.03.2014, 18:03
Ce combinatii faci tu Mihaela as cam veni la masa ta!
la 14.03.2014, 18:03
Lia tot de la bunica am invatat sa pun chimen chiar si in supele de cartofi . Adugarea de chimen la unele preparate provine din bucataria ,, vecinilor'' unguri . Mie-mi place pentru ca favorizeaza digestia . Si arabii, indienii au multe preparate cu chimen .posibil acele retete sunt mai tentante fiind pentru noi exotice

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking