Ingrediente
- 3-4 cartofi mai mari
- 1 ceapă mare
- 5-6 căței de usturoi
- 1 rădăcină morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei gras galben sau verde
- 1 ardei capia roșu
- 1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
- 3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
- 200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă...)
- amestec de ierburi și boia, după gust
- amestec de ierburi și mărar, după gust
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
Mod de preparare
Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile.
Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii.
Turnăm suficient ulei (3-4 linguri) într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii, lăsăm 2-3 minute și la urmă rădăcinoasele, tot așa, vreo 3 minute. Când sunt gata adăugăm roșiile și lăsăm până ce scade puțin zeama lăsată de ele, nu mai mult de 5 minute.
În acest moment adăugăm carnea și lăsăm doar până ce se albește puțin. Eu am folosit cotlet de porc dezosat.
Adăugăm cartofii și punem apă doar cât să-i cuprindă (2-3 căni cu apă!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 20-25 minute. Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și condimentele preferate. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat! Eu am folosit un amestec de ierburi și boia și un amestec de ierburi și mărar, de la DELIKAT. Nu am mai pus verdeață de pătrunjel sau mărar, tocată mărunt dar dacă vă place, puteți s-o faceți.
Se servește caldă, cu murături, sau alături de salata preferată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi, cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|