Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta

Postat de mihaelar63 in Porc
10 Ian 2016 | 3683 vizualizari
Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta

Mi-am achizitionat un frumos vas de fonta azuriu . Cum este perioada in care avem costita de porc si carnati proaspeti afumati m-a prins dorul de o tocanita buna cu cartofi . Obligatoriu cu muraturi :d

Ingrediente

  • 1 kg cartofi curatati , taiati cuburi
  • 1 kg costita porc afumata portionata
  • 500 gr carnati afumati de porc
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe mari tocate
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 fir cimbru verde
  • 1 lingura boabe piper verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute rosu

Mod de preparare

  1. Costita  se spala si se fierbe in apa pana incepe sa se  patrunda
  2. Ceapa se prajeste usor  impreuna cu carnatul portionat .
  3. Adugati boiau , amestecati si puneticartofii , piperul , cimbrul si foile de dafin .
  4. Turnati deasupra zeama in care a fiert costita , atat cat sa treaca de un deget peste cartofi .
  5. Puneti capacul la cratita si lasati sa fiarba la foc mic pana cartofii incep sa se patrunda mai bine .
  6. Serviti tocanita cu patrunjel verde tocat si cu fulgi de ardei iute presarati deasupra .
  7. Noua ne place ca cartofiisa fie foarte fierti , aproape ca un pireu .
  8. Obligatoriu se serveste cu muratura\ preferata . Noi am avut castraveciori marinati cu vin .
  9.     Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Postat de katty

Cartofi in straturi cu ciuperci si carnat picant

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2016, 23:58
buna buna
la 11.01.2016, 00:01
) si la ora asta as mai manca o portie atat de buna a fost
la 11.01.2016, 04:50
buna
la 11.01.2016, 07:43
minunata
la 11.01.2016, 08:15
ce mancarica buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking