Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta

Postat de mihaelar63 in Porc
10 Ian 2016 | 3696 vizualizari
Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta

Mi-am achizitionat un frumos vas de fonta azuriu . Cum este perioada in care avem costita de porc si carnati proaspeti afumati m-a prins dorul de o tocanita buna cu cartofi . Obligatoriu cu muraturi :d

Ingrediente

  • 1 kg cartofi curatati , taiati cuburi
  • 1 kg costita porc afumata portionata
  • 500 gr carnati afumati de porc
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe mari tocate
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 fir cimbru verde
  • 1 lingura boabe piper verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute rosu

Mod de preparare

  1. Costita  se spala si se fierbe in apa pana incepe sa se  patrunda
  2. Ceapa se prajeste usor  impreuna cu carnatul portionat .
  3. Adugati boiau , amestecati si puneticartofii , piperul , cimbrul si foile de dafin .
  4. Turnati deasupra zeama in care a fiert costita , atat cat sa treaca de un deget peste cartofi .
  5. Puneti capacul la cratita si lasati sa fiarba la foc mic pana cartofii incep sa se patrunda mai bine .
  6. Serviti tocanita cu patrunjel verde tocat si cu fulgi de ardei iute presarati deasupra .
  7. Noua ne place ca cartofiisa fie foarte fierti , aproape ca un pireu .
  8. Obligatoriu se serveste cu muratura\ preferata . Noi am avut castraveciori marinati cu vin .
  9.     Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Postat de panacris

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute. Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Postat de Pungasa_Rogue

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Soriciul curatat de grasime si pastrama de porc afumata se taie in bucati mari si se clatesc cu apa. Se pun apoi intr-o cratita cu ulei si o lingurita de sare. Se pune cratita la foc, acoperind-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 10.01.2016, 23:58
buna buna
la 11.01.2016, 00:01
) si la ora asta as mai manca o portie atat de buna a fost
la 11.01.2016, 04:50
buna
la 11.01.2016, 07:43
minunata
la 11.01.2016, 08:15
ce mancarica buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking