Ingrediente
- un piept si o pulpa de pui ( de curte)
- 3 cepe albe
- 2 morcovi
- un ardei gras
- 10 cartofi potriviti
- sare, piper, cimbru dupa gust
- o legatura de patrunjel si una de marar
- 15-20 felii subtiri de sunca
- o ceasca cu ulei plus alta ceasca cu ulei
- 4-5 linguri pasta de rosii de casa
Mod de preparare
Carnea de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la scurs.
Legumele de curata, se spala si se portioneaza dupa trebuinta. Cartofii de curata, se spala si se toaca. M-am folosit de o jucarie de razatoare cu multiple functii ...sigur stiti la ce ma refer.
Intr-o oala se pune uleiul la incins si cand este gata, se adauga bucatile de carne, se presara putina sare si se pune capacul. Se lasa cateva minute, bucatile se rasucesc si pe celelalte parti. Dupa ce s-au rumenit putin se adauga morcovul si ceapa, se lasa cca 5-7 minute, se pun cartofii si ardeiul. Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Intre timp se pune piper, cimbru si se mai potriveste de sare.
Se lasa la fiert cca 30 minute, cu capacul pus.
Se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune verdeata tocata. Intr-o tigaie separat, se pune ulei la incins. Intre timp, se scoate sunca din congelator, se taie felii subtiri si se pun in uleiul incins. Se lasa pana ce capata culoare aramie. "Chispurile" se sunca se servesc alaturi de mancare.
Mancarea se poate servi cu acrituri, smantana etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|