Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
18 Sep 2018 | 3207 vizualizari
Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer

 ,,Provocarea  GastroArt " S-a intamplat ca aceasta tocanita sa o prepar chiar in ziua lansarii provocarii cu retete care sa contina si cartofi. S-a mai intamplat sa fierb rasol de vitel dezosat. Zeama am folosit-o ca baza la o ciorba. Carnea mi-a parut cam putina, asa ca am adaugat putin kaizer care a imbogatit gustul tocanei. .

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 carne rasol vitel fiarta
  • 300 gr kaizer afumat de porc
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei kapia
  • 1lingura pasta ardei rosu cu telina -productie proprie
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 foaie de dafin-optional
  • piper
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
  2. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  3. Ardeiul kapia se curata, se spala si se taie cuburi.
  4. Carnea de vitel si kaizerul se feliaza.
  5. Intr-o tigaie mare, mai adanca, se prajesc bucatile de carne si kaizerul pana incep sa se rumeneasca.
  6. Scoateti pe o farfurie separata carnea si continuati in aceiasi tigaie sotarea cepei si a ardeiului.
  7. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se adauga cuburile de cartofi, pasta de ardei si boiaua.
  8. Amestecati, sarati si adaugati apa cat sa fie acoperiti cartofii.
  9. Se pune la fiert pentru aroma foaia de dafin.
  10. Tot acum se adauga coditele de patrunjel tocate care se vor fierbe si nu vor avea aspect inestetic [nimic nu se pierde, totul se transforma].
  11. Dupa 15 minute adaugati carnea la tocana si lasati sa mai dea un clocot.
  12. Condimentati cu piper dupa gust.
  13. Daca este nevoie, din cand in cand, adaugati putina apa.
  14. Gustati si sarati / piparati daca mai este nevoie.
  15. La servire adaugati deasupra patrunjel verde tocat.
  16.  Sa aveti pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ardei umpluti cu carne (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ardei umpluti cu carne (Reteta Video)

Taiem codita fiecarui ardei de jur imprejur si scoatem semintele impreuna cu maduva alba din interior. Codita o taiem impreuna cu partea cu seminte (cotorul). Continuam pana cand terminam de...

Citeste continuarea

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 17:55
la 18.09.2018, 17:58
la 18.09.2018, 18:04
Mmm, daca eram acolo faceam ca motanul tau!
la 18.09.2018, 18:31
Buna cu niste muraturi alaturi!
la 18.09.2018, 18:38
buna buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking