Tocanita de cartofi cu scarita afumata

Postat de merisor67 in Porc
16 Iun 2014 | 10672 vizualizari
Tocanita de cartofi cu scarita afumata

Cel mai frecvent consumam mancarea de cartofi in diverse combinatii. De data aceasta am preparat-o cu scarita afumata, si a iesit tare buna.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg scarita afumata
  • 5 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 l apa
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • 4 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Mai intai punem un vas cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam in ea scarita portionata si spalata si o lasam cateva minute, pentru a scapa de afumatura de deasupra, care de regula este mai toxica.

Apoi scurgem scarita si o trecem prin jet de apa calduta.

Punem 2 linguri de ulei la incins, si calim in el ceapa taiata julien si morcovul rondele, pentru cateva minute, dupa care adaugam bucatile de scarita si apa calda cat sa le acopere.

Lasam totul pe foc aproximativ 15-20 de minute pana cand incepe scarita sa se patrunda, apoi gustam zeama din vas si asezonam cu sare si condimente si adaugam cartofii taiati cuburi, foile de dafin si ardeiul taiat marunt.

Mai adaugam apa cat sa fie cartofii acoperiti, acoperim vasul si-l lasam la foc mediu pana incep cartofii sa se patrunda.

Adaugam pasta de rosii, boiaua de ardei si usturoiul taiat marunt, mai lasam mancarea pe foc 10 minute, dupa care gustam si asezonam cu sare si condimente daca mai este cazul.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Noi am servit alaturi de salata de legume si branza telemea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de cartofi cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Mancare de cartofi cu afumatura

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu costita afumata

Postat de mihaelaradu

Tocanita de cartofi cu costita afumata

1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra. 2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2014, 20:10
Imi place tocanita de cartofi!
la 16.06.2014, 20:12
buna buna
la 16.06.2014, 20:14
o mancare super buna si cu carne si fara
la 16.06.2014, 20:24
Vaiiiiiiiiiiii,ce bunatate!
la 16.06.2014, 20:25
wow cand vad scarita am inteles perfect ce gust are superb !

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking