Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati

Postat de aliliana in Mancaruri cu carne
9 Feb 2016 | 4770 vizualizari
Tocanita de cartofi cu slanina si  carnati uscati

Ingrediente

  • 8-10 cartofi potriviti
  • 8-10 carnati uscati banateni
  • 300 g slanina cruda
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o jumatate de telina razuita
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o foaie dafin
  • 40 ml ulei
  • 5-6 linguri pasta de tomate de casa
  • marar verde ( eu am avut la congelator)

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt. 

Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea. 

Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii , iar dupa 3-4 minute se pune ceapa. Mai lasam 3-5 minute si adaugam morcovul, ardeii si telina. 

Le lasam pe toate la foc potrivit cca 5 minute, avand grija sa amestecam cand si cand. Adaugam sare, cimbru, piper, o foaie dafin. Adaugam cartofii, si punem apa cat sa fie acoperiti putin. 

Punem un capac si lasam sa fiarba cca 20 minute. Foarte rar (pentru a nu zobi cartofii), dar trebuie, amestecam in mancare. Cand toate ingredientele s-au fiert adaugam pasta de rosii, se mai lasa pe foc mancarea cca 5-8 minute, potrivim de sare daca este nevoie si adaugam verdeata.

Tare buna cu acritura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Linte cu carnati de bere si ciolan afumat

Postat de Ina

Linte cu  carnati de bere si ciolan afumat

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de...

Citeste continuarea

Friptura pentru Mos Craciun

Postat de katty

Friptura pentru Mos Craciun

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 16:38
Bună o fi fost!
la 09.02.2016, 16:40
E farfuria lui Padre? sa stiu sa nu atentez
la 09.02.2016, 16:51
Buni .... mai e.....
la 09.02.2016, 16:52
Simona a fost a Marei...
la 09.02.2016, 17:07
venim la masa?

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking