Ingrediente
- 8-10 cartofi potriviti
- 8-10 carnati uscati banateni
- 300 g slanina cruda
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei
- o jumatate de telina razuita
- sare, piper, cimbru dupa gust
- o foaie dafin
- 40 ml ulei
- 5-6 linguri pasta de tomate de casa
- marar verde ( eu am avut la congelator)
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt.
Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea.
Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii , iar dupa 3-4 minute se pune ceapa. Mai lasam 3-5 minute si adaugam morcovul, ardeii si telina.
Le lasam pe toate la foc potrivit cca 5 minute, avand grija sa amestecam cand si cand. Adaugam sare, cimbru, piper, o foaie dafin. Adaugam cartofii, si punem apa cat sa fie acoperiti putin.
Punem un capac si lasam sa fiarba cca 20 minute. Foarte rar (pentru a nu zobi cartofii), dar trebuie, amestecam in mancare. Cand toate ingredientele s-au fiert adaugam pasta de rosii, se mai lasa pe foc mancarea cca 5-8 minute, potrivim de sare daca este nevoie si adaugam verdeata.
Tare buna cu acritura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|