Ingrediente
- o ceapa;
- un morcov;
- un ardei gras;
- 350 g costita afumata de porc;
- doua linguri ulei;
- sare;
- 1,5 kg cartofi albi noi;
- apa cat sa acopere cartofii;
- 2-3 linguri rosii pregatite pentru iarna;
- o foaie de dafin;
- 2-3 boabe de piper negru;
- putin maghiran, tarhon, busuioc, oregano (uscate).
Mod de preparare
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.
Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt.
Costita afumata de porc se taie feliute.
Toate acestea se pun intr-o cratita cu ulei, sare si circa 100 ml apa si se inabuse putin, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se pun in cratita dupa ce s-au inabusit legumele si carnea. Se pune apa cat sa acopere cartofii. Dupa ce se fierb se adauga rosiile, foaia de dafin, piperul si ierburile aromatice. Se mai da in cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|