Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii

Postat de ela2015 in Pui
27 Oct 2015 | 4684 vizualizari
Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii

Ce poate fi mai bun într-o zi rece de toamnă decât o tocăniţă aburindă, servită acasă, alături cei dragi!?! Este delicioasă, nutrientă şi se face foarte repede!

Ingrediente

  • 6 copănele de pui (850 gr.);
  • 4 cepe galbene mari tocate mărunt;
  • 2 morcovi potriviţi raşi fin;
  • 250 ml. supă de pui, caldă (dacă nu aveţi folosiţi apă fiartă, caldă);
  • 200 ml. suc de roşii concentrat (făcut în casă);
  • 1/4 lingură cu boia (afumată);
  • 10 boabe de piper;
  • 4 foi de dafin;
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat fin;
  • sare;
  • 4 linguri cu ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile.

După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă caldă pentru a preveni arderea.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovul ras fin. Se călesc împreună uşor, cât să se pătrundă. 

Se adaugă supa caldă şi se lasă la fiert, acoperit, aproximativ 15 minute. În acest timp, carnea va deveni fragedă şi va căpăta gust şi aromă de legume.

Când lichidul din tigaie a mai scăzut, se adaugă  condimentele (boiaua, piperul şi foile de dafin) şi sucul de roşii. Continuăm fierberea 5-7 minute, după care adăugăm sare după gust.

La final adăugăm pătrunjelul tocat fin şi oprim flacăra.

Servim tocăniţa caldă, cu mămăliguţă, mujdei, ardei iuţi, alături de brânză de burduf, smântână şi ce vă mai dă gustul! 

Vă doresc poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Ciuperci cu pui in sos de vin alb

Postat de ralu_ca

Ciuperci cu pui in sos de vin alb

Am topit untul in tigaie, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am calit cateva minute, amestecand continuu. Am adaugat ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si am lasat sa fiarba...

Citeste continuarea

Tocanita de pui cu kapia

Postat de rocsi_1612

Tocanita de pui cu kapia

Pulpele de pui se spala si se taie in doua. se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. presaram peste ele putina sare si piper. ceapa o curatam ,o spalam si o tocam marunt....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.10.2015, 01:24
Bun bun
la 27.10.2015, 01:33
Multumesc Bya!
la 27.10.2015, 06:38
Ce bună e tocanita cu ceapa!
la 27.10.2015, 07:03
Bună tocăniță ai făcut!
la 27.10.2015, 08:04
Ce bunatate !!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking