Ingrediente
- 6 copănele de pui (850 gr.);
- 4 cepe galbene mari tocate mărunt;
- 2 morcovi potriviţi raşi fin;
- 250 ml. supă de pui, caldă (dacă nu aveţi folosiţi apă fiartă, caldă);
- 200 ml. suc de roşii concentrat (făcut în casă);
- 1/4 lingură cu boia (afumată);
- 10 boabe de piper;
- 4 foi de dafin;
- 1/2 legătură pătrunjel tocat fin;
- sare;
- 4 linguri cu ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile.
După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă caldă pentru a preveni arderea.
Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă morcovul ras fin. Se călesc împreună uşor, cât să se pătrundă.
Se adaugă supa caldă şi se lasă la fiert, acoperit, aproximativ 15 minute. În acest timp, carnea va deveni fragedă şi va căpăta gust şi aromă de legume.
Când lichidul din tigaie a mai scăzut, se adaugă condimentele (boiaua, piperul şi foile de dafin) şi sucul de roşii. Continuăm fierberea 5-7 minute, după care adăugăm sare după gust.
La final adăugăm pătrunjelul tocat fin şi oprim flacăra.
Servim tocăniţa caldă, cu mămăliguţă, mujdei, ardei iuţi, alături de brânză de burduf, smântână şi ce vă mai dă gustul!
Vă doresc poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|