Ingrediente
- 8 cepe marisoare
- 1 ardei rosu capia
- un ardei verde capia
- 1 ardei iute (nu foarte iute, mai varzuca asa)
- 1 morcov
- 2 cartofi mici
- 1 pui portionat : aripi, pulpite, coaste, fara piept
- 3 lg bulion
- ulei floarea soarelui
- sare
- 1 lg zahar
Mod de preparare
Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa.
Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cubulete.
Intr-un ceaun de tuci, am pus un pic de ulei de floarea soarelui si am pus la calit ceapa, la foc mic. Am lasat-o sa se faca bine, cam 30 min dupa care am pus morcovul, ardeii si cartofeii. Am lasat sa se mai rumeneasca un pic, am pus un praf de sare.
Intre timp, am scurs carnea din zeama in care a fiert si am pus-o la rumenit in alta tigaie, la foc iute. Apoi, am adaugat-o peste ceapa calita si am amestecat un pic. Am turnat bulionul diluat cu cateva polonice zeama de supa, am mai presarat un praf de sare, o lingura de zahar si am bagat tocanita la cuptor pentru vreo 20 min.
A iesit delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|