Tocanita de champignons cu piure de cartofi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
1 Aug 2017 | 2358 vizualizari
Tocanita de champignons cu piure de cartofi

O mâncare foarte ușoară și recomandată vara, când e atât de cald, iar mâncărurile mai consistente nu mai par o alegere bună...Tocănița de champignons se asociază foarte bine cu pireul de cartofi, făcut cu unt și cu smântână (nu cu lapte, care îl face apos).

Ingrediente

  • 1 kg champignons
  • 2 cepe
  • ulei pentru călit ceapa
  • 4 linguri de smântână
  • 1 lingură rasă de făină albă
  • 1 legătură de mărar
  • 3 pahare de apă
  • sare
  • piper
  • Pentru pireu
  • 8 cartofi medii
  • 50-75 grame unt
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • apă

Mod de preparare

Se curăță ciupercuțele de pielițele de pe pălărioare și de lamele, după care se spală în câteva ape. Pentru a le curăța foarte ușor, se rupe mai întâi piciorușul ciupercuței și se curăță, apoi se taie pălărioara în două și cu un cuțitaș fin se desprinde pielița, de la margine, spre mijloc.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

După ce ați spălat bine ciupercuțele curățate, se feliază și se pun la fiert cu puțină sare. Apa de la primul clocot se aruncă, se clătesc ciupercuțele încă o dată și apoi se pun peste ceapa călită, cu 3 pahare de apă, să fiarbă înăbușit.

Se amestecă smîntâna cu făina și sarea (foarte puțină, pentru că ciupercuțele sunt deja puțin sărate, de la primul clocot), se subțiază cu puțină apă și când ciupercuțele sunt aproape fierte, se toarnă peste ele. Se amestecă apoi, din când în când, ca să nu se prindă de fundul cratiței și după câteva minute se oprește focul de la aragaz și se presară mărarul tăiat.

Se servește cu pireu de cartofi, sau ca garnitură la unele feluri de mâncare din carne.

Pentru pireu, se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă care să-i acopere și cu puțină sare. Când sunt fierți, se strecoară de apă, se pasează bine și se amestecă apoi cu untul și cu smântâna. Dacă mai este necesar se mai adaugă sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de champignons cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Galuste din urda cu sos de rosii

Postat de rocsi_1612

Galuste din urda cu sos de rosii

Galustele:  Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat. Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina. Vom obtine un aluat...

Citeste continuarea

Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tava pentru cuptor, puneți fasolea verde decongelată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2017, 10:49
la 02.08.2017, 11:09
Mulțumesc, Cris!
la 02.08.2017, 13:00
Buna!
la 02.08.2017, 13:39
Mulțumesc frumos, Dante!
la 02.08.2017, 14:00

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking