Tocanita de champignons cu piure de cartofi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
1 Aug 2017 | 2362 vizualizari
Tocanita de champignons cu piure de cartofi

O mâncare foarte ușoară și recomandată vara, când e atât de cald, iar mâncărurile mai consistente nu mai par o alegere bună...Tocănița de champignons se asociază foarte bine cu pireul de cartofi, făcut cu unt și cu smântână (nu cu lapte, care îl face apos).

Ingrediente

  • 1 kg champignons
  • 2 cepe
  • ulei pentru călit ceapa
  • 4 linguri de smântână
  • 1 lingură rasă de făină albă
  • 1 legătură de mărar
  • 3 pahare de apă
  • sare
  • piper
  • Pentru pireu
  • 8 cartofi medii
  • 50-75 grame unt
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • apă

Mod de preparare

Se curăță ciupercuțele de pielițele de pe pălărioare și de lamele, după care se spală în câteva ape. Pentru a le curăța foarte ușor, se rupe mai întâi piciorușul ciupercuței și se curăță, apoi se taie pălărioara în două și cu un cuțitaș fin se desprinde pielița, de la margine, spre mijloc.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

După ce ați spălat bine ciupercuțele curățate, se feliază și se pun la fiert cu puțină sare. Apa de la primul clocot se aruncă, se clătesc ciupercuțele încă o dată și apoi se pun peste ceapa călită, cu 3 pahare de apă, să fiarbă înăbușit.

Se amestecă smîntâna cu făina și sarea (foarte puțină, pentru că ciupercuțele sunt deja puțin sărate, de la primul clocot), se subțiază cu puțină apă și când ciupercuțele sunt aproape fierte, se toarnă peste ele. Se amestecă apoi, din când în când, ca să nu se prindă de fundul cratiței și după câteva minute se oprește focul de la aragaz și se presară mărarul tăiat.

Se servește cu pireu de cartofi, sau ca garnitură la unele feluri de mâncare din carne.

Pentru pireu, se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă care să-i acopere și cu puțină sare. Când sunt fierți, se strecoară de apă, se pasează bine și se amestecă apoi cu untul și cu smântâna. Dacă mai este necesar se mai adaugă sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de champignons cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Postat de mirela0911

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de...

Citeste continuarea

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Postat de cristeena20

Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2017, 10:49
la 02.08.2017, 11:09
Mulțumesc, Cris!
la 02.08.2017, 13:00
Buna!
la 02.08.2017, 13:39
Mulțumesc frumos, Dante!
la 02.08.2017, 14:00

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking