Tocanita de ciuperci

Postat de Ela68 in Mancaruri de post
20 Mai 2015 | 3191 vizualizari
Tocanita de ciuperci

Stiu ca nu e de sezon, , dar am luat niste ciuperci tare frumoase ! Tocanita de ciuperci este o mancare traditionla, clasic romaneasca, potrivita pentru perioada postului. Se pot folosi diverse tipuri de ciuperci, insa personal, prefer soiul champignon. Se prepara foarte simplu, este satioasa si foarte gustoasa. Daca mai exista cineva care n-a incercat acest preparat, il invit s-o faca acum !

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe rosii medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml vin alb
  • 1 cutie rosii cubulete
  • sare, piper
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam cateva minute la foc mic. 3. Taiem ciupercile cubulete sau feliute taiate subtiri si le adaugam peste ceapa. Dam focul putin mai tare si amestecam pana ce apa din ciuperci incepe sa se evapore. 4. Adaugam vinul, punem capacul si lasam sa se intrepatrunda aromele.  5. Spre final adaugam si rosiile pasate, boiaua dulce si potrivim de sare si piper.  6. Cand a scazut suficient, stingem focul si imbogatim gustul cu o legatura de patrunjel tocat. 7. Servim cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Postat de privatelaura

Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi

Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2015, 20:26
la 20.05.2015, 20:50
Buna!
la 20.05.2015, 21:01
Foarte buna tocanita!
la 20.05.2015, 21:01
Imi place!
la 20.05.2015, 21:14
Cred ca a fost foarte gustoasa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking