Ingrediente
- 1000 grame champignons
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mare rosie
- 3-4 bucati ceapa verde
- 1 cutie de rosii decojite
- patrunjel verde
- 2-3 linguri rama sau unt
- sare
- piper
- 4-5 rosii cherry
- ca.500 grame piept de pui
Mod de preparare
Intai am curatat ceapa verde si rosie ,cea rosie am tocat-o marunt ,iar cea verde am taiat-o rondele.am pregatit si ciupercile,le-am curatat si taiat .Rosiile cherry le-am taiat in sferturi si le-am pregatit intr-un castron,ardeiul deasemenea.Patrunjelul l-am taiat marunt.Cand am avut toate ingredientele pregatite,am pus rama la topit intr-o oala mare,la foc mijlociu,apoi am calit ceapa ,apoi am adaugat ciupercile si ardeiul.Se pune sare si piper ,dupa gust si se adauga si rosiile decojite si taiate cubulete.Apoi se adauga apa ,pana se acopera ciupercile.Se lasa sa fiarba la foc moderat,cam 40 de minute.Apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete,care l-am condimentat cu boia si piper, si nu se lasa mai mult de 10 minute la fiert,asa ramane carnea frageda.La sfarsit,se adauga frunza de patrunjel.
Se serveste cu mamaliga sau orez fiert.
Va urez pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|