Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Postat de merisor67 in Pui
17 Iul 2014 | 9110 vizualizari
Tocanita de ciuperci cu piept de pui

Initial am vrut sa fac ciuperci umplute cu carne de pui tocata, dar pentru ca palariile ciupercilor au fost prea micute, am facut aceasta delicioasa tocanita.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 600 gr piept de pui
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei capia
  • 2 capatani usturoi
  • 120 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele.

Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien.

Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare. 

Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, iar de la butonul MENU setam programul FRY pentru 30 de minute.

Cand se incinde uleiul, adaugam bucatile din piept de pui si le lasam sa se prajeasca intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand.

Cand pieptul isi schimba culoarea si incepe sa se patrunda, il scoatem pe un platou si adaugam ceapa impreuna cu ardeiul.

Asteptam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam ciupercile.

Amestecam ingredientele din vas cu spatula din dotare si le lasam sa se inabuse pana la finalizarea timpului setat.

Dupa expirarea timpului, gustam din lichidul rezultat si adaugam pieptul de pui si putina sare.

Inchidem capacul si setam programul STEW pentru 45 de minute.

Pe la jumatatea timpului, deschidem capacul si adaugam condimentele si mai potrivim de sare daca este cazul.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il frecam cu putina sare si adaugam smantana.

Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului diluam amestecul de usturoi si smantana cu zeama calda din mancare, iar apoi il adaugam in mancare putin cate putin si amestecand energic sa nu se branzeasca smantana.

Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam mararul tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Retete similare

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Postat de panacris

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate...

Citeste continuarea

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Postat de mirela0911

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.  Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2014, 18:45
buna buna
la 17.07.2014, 18:49
O adevarata nebunie!
la 17.07.2014, 18:52
hop si eu la masa, faceti looooc!
la 17.07.2014, 18:53
vaiiii cum arataaa ,si mamaligutaaa
la 17.07.2014, 18:57
Ligia, de ce plangi? Da mai da-o de dieta ca-i mai bine grasa si frumoasa ) asa zicea bunica

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking