Ingrediente
- 8 bucati de pui (ciocanele )
- 500 gr. ciuperci(pleurotus)
- 500 gr. smantana
- 2 cepe
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 linguri de faina
Mod de preparare
Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte .Ciupercile se spala, apoi se rup in bucati .
Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Intr-o cratita se pune la incins putin ulei si se caleste ceapa pana devine aurie. Se adauga ciupercile si se amesteca usor pana se inmoaie putin. Peste ceapa si ciuperci se adauga 500 ml de apa si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute dupa care se adauga bucatile de pui prajit . Se lasa sa fiarba impreuna tot aproximativ 5 minute .
In smantana se adauga cele 2 linguri de faina si se mesteca bine sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga peste pui si se lasa sa fiarba putin.
Se adauga sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga patrunjelul si se opreste focul.
Am servit cu mamaliga.
A iesit o bunatate!
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|